Sociaal woonkrediet


Het kopen van vastgoed is tegenwoordig alles behalve eenvoudig. Vooral jonge mensen en gezinnen hebben het vaak erg moeilijk om een eigen huis te verwerven en dat heeft natuurlijk alles te maken met de hoge kostprijs. Het zijn echter niet alleen de hoge prijzen op de vastgoedmarkt, maar ook de hoge rentes die er voor zorgen dat lenen voor een huis voor steeds meer mensen onbetaalbaar wordt. Het sociaal woonkrediet moet daar verandering in brengen. Het sociaal woonkrediet is een kredietvorm dat mensen met een beperkt inkomen de mogelijkheid biedt om geld te lenen voor de aankoop van een eigen huis tegen een interessante kostprijs. Het spreekt echter voor zich dat er aan het afsluiten van een sociaal woonkrediet verschillende voorwaarden verbonden zijn. Bent u eveneens geĆÆnteresseerd in deze vorm van geld lenen voor een huis? Lees in dat geval snel dit interessante artikel over het sociaal woonkrediet.

Specifieke voorwaarden sociaal woonkrediet

De meeste mensen die van plan zijn om een sociaal woonkrediet aan te vragen denken dat er een bepaalde bovengrens wordt gesteld op vlak van inkomen. Dat is echter niet het geval. Hier kunt u achter komen door een sociaal woonkrediet simulatie uit te voeren. U dient er wel rekening mee te houden dat er voorwaarden verbonden zijn aan de aankoopwaarde van het vastgoed in kwestie. De waarde waar u rekening mee dient te houden is sterk afhankelijk van de regio waarin u vastgoed wenst te kopen. Verder is het de bedoeling van het sociaal woonkrediet om mensen te stimuleren met het aankopen van een eerste huis. Met andere woorden, het sociaal woonkrediet kan uitsluitend verkregen worden voor de eerste woning, de kredietnemer dient de volledige eigendom van het vastgoed te bezitten en dient het huis in kwestie ook te bewonen. Het afsluiten van een sociaal woonkrediet voor een potentiƫle verhuurwoning is dus bijvoorbeeld niet mogelijk. Nogmaals, u doet er goed aan om een simulatie uit te (laten) voeren, zo kunt u precies zien hoe u ervoor staat.

Alle voordelen van een gewoon woonkrediet

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? In dat geval ligt de weg naar het sociaal woonkrediet helemaal voor u open en kunt u genieten van verschillende zeer interessante voordelen. Het eerste voordeel heeft bijvoorbeeld betrekking tot de rentevoeten op het krediet. Er wordt steeds gebruik gemaakt van een lage, maar vaste rentevoet. Op deze manier kunnen kredietnemers onmogelijk voor verrassingen komen te staan tijdens het aflossen van hun lening. Daarnaast kan er tot 100 procent van het aankoopbedrag worden geleend en dat zonder een verhoging van de rente. Ook andere kosten zijn een stuk voordeliger bij het sociaal woonkrediet in vergelijking met een gewoon woonkrediet. Zo zijn er geen dossierkosten en slechts beperkte schattingskosten. Verder kan ook de premie van de schuldsaldoverzekering indien gewenst mee worden geleend. Zoals u kunt zien stelt een sociaal woonkrediet alles in het werk om geld lenen voor de aankoop van vastgoed zo goedkoop mogelijk te maken.